6/21/2011

Mosaikquilten baksidan /Mosaiquequilt the backing J



Jag är fortfarande kvar på sjukhuset. I dag skall planeras för hjälpmedel och hemtjänst och förhoppningsvis kommer jag hem i morgon eller på torsdag. Aldrig kunde jag ana att det var så svårt att inte få belasta ett ben. Jag kommer att hoppa fram genom livet de närmaste tre månaderna, men inte med gips hela tiden. Fem veckor återstår tills jag slipper det.
Förra gången presenterade jag mitt senaste projekt Mosaikquilten, men missade baksidan, som jag tycker är minst lika fin. Så här är de båda två baksidan och framsidan.
I´m still at the hospital and I will hopefully be at home tomorrow or on Thursday.
Yesterday I showed you the front of my quilt but as I think the backing is nice too, with all the colours of the rainbow, alas the backside.




6/19/2011

Rapport från sjuksängen / From my bed at the hospital


Nu är det snart en vecka sedan jag blev påkörd och bröt mitt knä. Det är inte så kul att hoppa och balansera på ett ben i troligtvis tre månader. Jag blev omgipsad i går och har ett knallrosa gips.
Bara det lilla kan glädja. Jag får inte belasta mitt skadade ben på tre månader, som numera har en metallplatta och ett antal skruvar i sig.
Jag kommer hem på tisdag eftermiddag och skall försöka klara mig med hjälp med dusch och påklädning från kommunen de första veckorna. Inköp och städning och diverse andra praktiska grejer har mina goda vänner erbjudit sig att hjälpa till med.Sedan blir det att
äta diverse färdigrätter, som värms i mikrovägsugnen.


I fredags hade Veronica på @veronicas inbjudit till After Work, där det vankades diverse delikata tapas. Jag hade verkligen sett fram emot att deltaga i detta , då hon skulle presentera min och hennes Mosaikquilt, som vi sytt under den senaste månaden.
Men jag kan visa bilder på min quilt här och är väldigt nyfiken på Veronicas quilt, som är går från ljust grått till svart, medan jag har valt att leka med alla regnbågens färger. Mönster till quilten finns att köpa hos Veronica, där båda quiltarna också finns.
I´m still at the hospital but will come home coming Tuesday. It will take three months until I could use my left leg, after the surgery has done his business. During this time I will be a master to balance with one leg and to make everything in an for me odd way.
It will take some time before I could use my sewing machine, but it could have been worse.
Together with the LQS I have made a new quilt which I have named Mosaique quilt. My quilt with colours from the rainbow and Veronica´s in light grey to dark. You could use the tinest scraps in different shapes and play with the colours in the scraps. It´s very fun
We have used zigzag stitches to appliqué the scarps to the background fabric with batting and backing under and thus the block will be quilted at the same time.